.

.

Rockwell HR15N70 Тест Блок за Цврстина Тестери

Rockwell HR15N70 Тест Блок за Цврстина Тестери

DEN 2486.40
Залиха

Starrett блокови може да се користи за да се тестираат Клупата Врвот Цврстина Тестери.Секој блок е серијали, со сертификат детали на еколошките услови се користат за тестирање на блок.Вистински читања се дадени, со просек на овие предавања : min.читање, max читање и повторливост фигура.Земја на потекло : сад.Starrett блокови може да се користи за да се тестираат Rockwell, Brinell или Vickers скали.Тие се на располагање во челик, месинг и алуминиум.Секој блок е серијали, со сертификат детали на еколошките услови се користат за тестирање на блок.Вистински читања се дадени, со просек на овие предавања : min.читање, max читање и повторливост фигура.Блоковите се калибрира според ASTM E-18 стандарди, ANSI (NCSL) Z540-1, (ISO) 10012-1, ISO/IEC 17025 и Мили-std 45662 A.Starrett цврстина тест блокови се произведени од плоштадот челик, месинг или плочи, што е спротивно на повеќе заеднички тркалезни бар акции.Употребата на плоча дава повеќе точни и конзистентни површината за преглед.Металуршкиот тестови докажаа дека во текот на производството на тркалезни бар акции, привремено прекината carbides во микс мигрираат кон центарот на прачка.Научно име за оваа состојба е карбид сегрегација и резултати во различни читања се најде во центарот на еден род, наместо на надворешното рабови.Некои производители се поправи оваа ситуација со отстранување на центри од нивните блокови.Цврстина тест блокови се дизајнирани да се користи само од една страна, и indents треба да биде повеќе отколку . 010" од центрите на две indents или не поблиску до блок работ од . 040".Калибрација колекции се исто така достапни од Starrett.Нема објект со цврстина тестер во употреба треба да биде без калибрација за полнење.Овие колекции доаѓаат со од 3 до 20 калибриран тест блокови и серијали penetrator која се користи за да се испита секој од блоковите во собата.Кога разликата е откриен во тестер, овие проекти ќе ви овозможи да се утврди насоката за да продолжи да го реши проблемот.

R

Избор на клиент